Stoppa tjuven och Mordet – två TV-premiärer i TV3

Under kommande veckan har två crime-relaterade program premiär i TV3. Dessutom kommer Brottskod tillbaka i rutan med säsong två.

Mordet- Premiär 20 januari kl 21:00

MordetEfter ett mord ligger fokus på själva gärningen, rättsprocessen och gärningsmannen men det är en röst som inte får tala – offret. TV3 vill med programmet ge offren en röst, oskyldiga människor som själva inte kan berätta sina versioner. Gärningsmännens versioner lämnas utanför och fokus ligger på offren, berättelser som berättas ur offrens perspektiv..Stoppa tjuven  – Premiär 22 januari kl 20:00

Stoppa tjuvenI Stoppa tjuven får tittarna hjälp av före detta kriminella att förhindra vardagsbrott som kan drabba vem som helst i samhället. De ex-kriminella utför olika typer av vardagsbrott under kontrollerade former och går sedan igenom vad man som medborgare kan göra för att skydda sig för framtida hot. De före detta kriminella som deltar i programmet är värdetransportrånaren Anders Adali, narkotikaledaren Johan Viktor och Börje Hellström.

Brottskod är tillbaka med säsong 2. Premiär 22 januari kl 22:00

Fredrik Johnsson och Kristofer Hansson har gjort sig kända för gripande berättelser om brott i P3 Dokumentär. Succén tog berättarrösterna till Brottskod i TV3. Ett program som återberättar i bildformat och där inblandade personer intervjuas. Serien nominerades för TV-priset Kristallen och vann TV-producenternas pris 2014 i kategorin ”Årets visuella uttryck”.

I premiäravsnittet berättar Brottskod om polisens tidigare infiltratör Peter Rätz  som också intervjuas om hur han blev polisens infiltratör, vad som blev hans fall och livet på flykt.


Bilder:TV3.

Pin It on Pinterest