Larm om pistolman i centrala Göteborg

Ett stort polispådrag startade under måndagskvällen efter larm om en beväpnad man på en spårvagn.

Strax efter 18:00 fick polisen larm om ett pågående bråk på en spårvagn i Järntorget, Göteborg. En misstänkt ska ha själv uttryckt att han var beväpnad.

– Han har uttalat att han har haft skjutvapen, säger Stefan Gustafsson som är polisens presstalesperson.

Polisen ryckte ut med blåljus på flera platser i centrala Göteborg. Tio minuter efter att larmet kommit in stoppade polisen den aktuella spårvagnen nära Chalmers, då hade den misstänka mannen redan hunnit kliva av.

En stund senare hittades en man som stämde in på signalementet nära Linnéplatsen. När han fick syn på polisen började han springa men hann inte långt innan han greps.  Han är omhändertagen för ordningsstörning. Något vapen hittades inte.

Pin It on Pinterest