Så flydde Kristofers Kastellanoss

Flera källor har för Aftonbladet berättat exakt hur det gick till när Kristofers Kastellanoss flydde från fångtransporten. Så gick det till. 

Aftonbladet har pratat med flera källor som berättar för tidningen hur det gick till när Kastellanoss flydde från fångtransporten som skulle ta sin färd från rättspsyk i Göteborg mot en anstalt i Sala i torsdags.

Kristofers Kastellanoss är internationellt efterlyst

Det fanns förutom Kastellanoss en annan klient, samt två transportörer från Krininalvården i bilen.

Under färden mot Örebro blev en av transportörerna nödig vilket gjorde att man stannade fordonet. Misstaget som gjordes var att transportören lämnade fordonet utan att försäkra sig om att kollegan var i beredskap. Då såg Kristofers Kastellanoss sin chans.

Han knuffade omkull transportören som var kvar i bilen och flydde till fots. Han hade hand- och midjefängsel och många har undrat hur han lyckades fly. Enligt källan till tidningen kan man få till en gungning i låsta armar vilket gör att man kan ta sig framåt trots att man har fängsel.

En internutredning pågår hos Kriminalvården och transportören som lämnade fordonet är fortfarande i tjänst. Kristofers Kastellanoss är fortfarande på fri fot.

Relaterat:

 

Pin It on Pinterest